Er was een tijd dat mijn paard telkens weer geblesseerd raakte. Iedere keer als ik net terug opgebouwd was, was het weer mis. Wat was dat frustrerend! Voor mij, maar voor mijn paard nog veel meer… Wendel de workaholic, was op, hij had er geen zin meer in, voor hem hoefde het niet meer.
Door de dingen anders aan te pakken, kreeg ik hem weer op de rit. Zelfs op het allerhoogste niveau! Dat had niemand nog gedacht… Èn nooit meer last van die nare blessures:-)
Ik gun ieder paard en iedere ruiter een blessurevrij leven. Graag vertel ik je dan ook hoe ik dit leed heb weten te overkomen. Een recht door zee verhaal rechtstreeks uit de praktijk over gezondheid.
Weken lang moest ik 2 maal daags aan de hand stappen van de dierenarts. We waren inmiddels tot de 25 minuten stappen gekomen. Voor mijn werk en ’s avond laat ging ik in het donker door weer en wind iedere dag weer met volle moed naar mijn brave en lieve jongen toe voor ons rondje.
Al snel was dit echt niet meer te doen. Mijn anders zo brave en lieve jongen was niet meer braaf en lief. Hij sprong boven me uit, terwijl dat voor zijn gezondheid natuurlijk echt niet mocht. Hij beet me telkens als ik 1 seconde niet oplette. Maar het ergste was dat hij me uiteindelijk met ontblote tanden al steigerend aan viel.
Ten einde raad was ik, ik wist niet meer hoe nu verder. Het liefst zette ik hem buiten en zou ik maanden later wel weer kijken hoe het met zijn blessure stond. Maar waar hadden we dan al die dure intensieve therapieën voor gevolgd?
Marscha
Blessurevrij, de droom van ieder ruiter
De grootste frustratie van iedere paardenliefhebber is een blessure. Dit bleek uit onze enquete en dat was schrikken. Zijn er dan zo veel blessures?
Iedereen krijgt er vroeg of laat helaas een keer mee te maken. Soms onschuldig, soms onoverkomelijk. En dat terwijl je zo hard je best doet om dit leed te voorkomen. Toch lijkt het bij de een veel vaker voor te komen dan bij de ander. Geluk? Domme pech? Wat heb je in de hand en wat niet? Waar kun je invloed op uit oefenen? Wat kun jij doen om jouw paard in blakende gezondheid te brengen en te houden?
Mijn paard kampte al jaren met een chronische blessure. Af en aan stak het de kop op, er waren goede tijden, maar nooit bleef het echt lang weg. Ik was voorbereid op het ergste, want ik had alles dat in mijn macht lag al geprobeerd.
Toen ik las over Nicky haar oude paard Kafka en dat hij met dezelfde klachten kampte, maar hier inmiddels al een behoorlijke leeftijd mee had weten te behalen, was mijn interesse gewekt.
Voor een periode ben ik intern in training gegaan bij Equinova. We hebben alles heel goed onder de loep genomen, het totaalplaatje, in plaats van altijd enkel het ene been. Training, voeding, voeten, vrije beweging, materiaal, mindset, alles kwam aan bod. Soms verhelderend, soms confronterend. Sommige dingen die ik verkeerd deed waren bijna te simpel, andere meer complex, ik wist gewoonweg niet beter ook al deed ik zo mijn best.
We houden hem nog steeds goed in de gaten, maar tot nu toe gaat het nog altijd heel goed! Ik ben zo dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen en trots op mezelf dat ik deze stap nog heb genomen.
Anita
Ieder type kent zijn eigen zwakheden
Tijdens deze theorieavond behandelen we alle onderwerpen die tot blessures zouden kunnen leiden. Je hebt namelijk best heel wat kennis nodig om de gezondheid van jouw paard te kunnen waarborgen. Ook komen de 5 elementen aan bod, omdat ieder type zijn of haar eigen zwakheden kent en je hier op voorhand rekening mee kunt houden. Alles zal verduidelijkt worden aan de hand van (ieders persoonlijke) voorbeelden.
En misschien nog wel het meest belangrijk. We maken een plan. Een concreet plan. Voor iedereen specifiek. We houden het dan ook niet alleen bij kletsen en informatie uitwisselen, maar je maakt een concreet plan om de gezondheid van jouw paard te verbeteren en jouw kennis te vergroten.
Want wie wil er nu niet een topfit- blessurevrij paard om van te genieten???
De vrijdagavond op 26 Juni 2019 van het Kennis weekend staat geheel in het teken van:
“Blessures voor- en overkomen”
Niemand wil blessures, dus jij komt toch ook?
De kosten voor deze leuke en leerzame avond zijn 35€. Je kunt je hier direct aanmelden door op onderstaande button te klikken en de kosten te voldoen. Hou er rekening mee, dat er slechts beperkt plaatsen zijn. Dus als je zeker wilt zijn van jouw plekje aarzel dan niet en geef je direct op.
Wanneer jij het onderwerp KENNIS heel serieus neemt en klaar bent voor een heel weekend bomvol inspiratie, klik dan hier voor mooie combideals voor ook de workshops:
“Dubbele Lange Lijnen” op zaterdag 27 juni 2020
“Voeding & Training“ op zondag 28 Juni 2020
Wil je een echt een goede positieve boost en boordevol inspiratie weer aan de slag? Geef je dan op voor het gehele weekend en ontvang een mooie korting!
Ik wens iedereen een gezond en topfit paard toe, waarvan je kunt genieten. Een paard dat zich fijn voelt en niet geleid wordt door pijn of frustratie.
Daarom hoop ik je te mogen verwelkomen tijdens ons KENNIS weekend zodat ik jou alles kan leren dat ik door schade en schande geleerd heb.
Klik hier om terug te keren naar de website